Gondolkodhatsz nagyban és kicsiben is. Ablak elé akasztható fényfogó; személyre szabott ajándék; térelválasztó; konyhaszekrénybe, vitrinbe üvegbetét; bútor felújítása egyedi üveggel. Végtelen lehetőségek!


Ólmozott üveg tervezése, kivitelezése, rekonstrukciója


Festett ólmozott üveg tervezése és kivitelezése

Első lépés: meg kell határozni a festés témáját és stílusát, aminek segítségével elindulhatok a tervezés során. Ez lehet a megrendelőhöz közel álló témakör, vagy csupár egy- egy kedvelt motívum. Ez alapján már tudok árat kalkulálni.

Második lépés: megrajzolom a minta festésének tervét és a hozzá tartozó színes üveg osztását.

Harmadik lépés: kivitelezés. A minta felvitele fekete vas-oxidos festékkel történik. A kontúrozás és a tónusozás rétegeit külön kell kiégetni a kemencében.

A munkafolyamat hossza és ára függ a minta összetettségétől, és az elkészült darab méretétől.

Festés nélküli ólmozott üveg tervezése és kivitelezése

Első lépés: meg kell határozni a minta stílusát, méretét. Ebben segítségemre lehet a környezet ismerete, ahová beépítésre kerül a kész ólmozott üveg, ugyanakkor a megrendelő elképzelését inspirációs képanyaggal is tudom segíteni. Ez alapján, már tudok árat kalkulálni. 

 Második lépés: megrajzolom a tervet osztásokkal és színekkel. Itt még van lehetőség a terv változtatására.

Harmadik lépés: elkészül az ólmozott üveg. Igény szerint szakember munkatárs segít a beépítésben.

Rekonstrukciós festés 

Rongálódott, törött ólmozott üvegek helyreállításánál elengedhetetlen a festett üvegdarabok rekonstrukciója. A meglévő darabok alapján, a minta helyreállítható, a hiányzó üvegdarabok pótolhatóak.


Rongálódott ólomsín helyreállítása

Rongálódott ólomsín helyreállítását is vállaljuk. Ha az üvegdarabok épek, a sínrendszer helyreállítása pár nap alatt megoldható.


Egyedi üvegpanelek kivitelezése 

Fusingolt és/vagy festett üvegpanel

A fusing az üvegrogyasztás technikája.  Az összeolvasztandó darabokat kézzel és üvegfűrésszel vágjuk ki.  Ezzel az eljárással az ólmozott üveg kedvelőinek tudunk elegánsabb, légiesebb és modernebb megoldást nyújtani, ólomsín és forrasztás nélkül. A megtervezett mintát kézi festéssel visszük fel az üveg felületére, vas- oxidos fekete festéket használva. Ez a festék beleég az üveg felszínébe, nem kopik, rongálódik. 

a kemence mérete korlátozza az üvegpanelek méretét. 65x85 cm-nél nagyobb darabot nem tudunk előállítani. A nagyobb üvegdarabokat ólomsínnel tudjuk összeépíteni. Több szín, kevesebb ólomsín!


Dombormintás üvegpanel

Ez az eljárás az üveg alkalmazkodó képességére épül. A mintát gipsz faragásával, csiszolásával és öntésével valósítjuk meg. Erre olvasztjuk az üveget, ami felveszi a megtervezett és kivitelezett forma vonalait. A lehetőségek végtelenek. Elképzeléstől függően kombinálhatunk színeket, használhatunk két üvegréteg közé mintára vágott rézlapot, akaratlagos légbuborékot képezhetünk az üveg anyagába. 


Mozaik üvegpanel 

Két lépcsőben olvasztott üvegpanel. Texturája izgalmas, fénye igéző. Még a legszürkébb lakást is otthonná varázsolja színeivel. Rendelésre szinte bármilyen színt be tudunk szeretni, hogy kedvenc árnyalataival áraszthassa el lakását!

65x85 cm-nél nagyobb darabot nem tudunk előállítani. Bútor felújítás egyedi üvegbetéttel

Bútorok teljeskörű felújítását vállaljuk gondos kivitelezéssel.

Rossz állapotban lévő bútorok esetén a hibákat kijavítjuk, pótoljuk. A festéshez Annie Sloan festéket használunk ami egy professzionális, környetetbarát festék.  Nem mérgező, nem tartalmaz ólmot, illékony szerves anyagokat, így gyerekszobába is bátran alkalmazható. Amellett, hogy tartós, a színpaletta végtelen lehetőségéből választhat.

Interjú az Annie Sloan blogján.


A festés mellett vállaljuk egyedi üvegbetétek tervezését és kivitelezését is a bútorokhoz illő stílusban. Ez lehet ólmozott üveg, üvegrogyasztással készült üvegpanel, vagy a két teknika ötvözése is, ugyanakkor domború mintával ellátott üvegpanel, homokszórt és/vagy festett üvegbetét.Szolgáltatás megrendelése

Írja meg elképzeléseit és mi megvalósítjuk azt!